Kennisbank: de belangrijkste termen en begrippen uit het erfrecht

Erfrechtplan wil nalatenschapsplanning toegankelijk maken voor iedereen. Eenvoudige en begrijpelijk taal is hierbij essentieel. In de wereld van erfrechtplanning wordt veel gebruik gemaakt van lastige begrippen en juridisch vakjargon.

Om u te helpen heeft Erfrechtplan een kennisbank opgesteld. Hierin vindt u een overzicht met de belangrijkste termen en begrippen, kort en eenvoudig uitgelegd.

Heeft u naar aanleiding van de begrippen uit de kennisbank nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Twijfelt u of alles goed geregeld is, maak dan een gratis afspraak met een van onze erfrechtspecialisten.

Wat is erfbelasting?

Wilt u meer weten over erfbelasting? Hier vindt u een overzicht met de belangrijkste termen en begrippen met betrekking tot erfbelasting.

Wat is een notariële akte?

Wilt u meer weten over een Akte of Testament? Hier vindt u een overzicht met de belangrijkste termen en begrippen met betrekking tot een akte en/of testament.

Wat is een schenking?

Wilt u meer weten over erfrecht en schenking? Hier vindt u een overzicht met de belangrijkste termen en begrippen met betrekking tot schenking.

Wat is een erfenis?

Wilt u meer weten over het begrip erfenis? Hier vindt u een overzicht met de belangrijkste termen en begrippen met betrekking tot de erfenis.

Erfrecht en kinderen?

Wilt u meer weten over erfrecht en (klein) kinderen? Hier vindt u een overzicht met de belangrijkste termen en begrippen met betrekking tot (klein) kinderen.

Erfrecht en de notaris?

Wilt u meer weten over erfrecht en de notaris? Hier vindt u een overzicht met de belangrijkste termen en begrippen met betrekking tot de notaris.