Over Erfrechtplan

Erfrechtplan vindt dat (bijna) iedereen een (levens)testament nodig heeft. Daarom geeft Erfrechtplan gratis voorlichting. Dat doen we op een heldere en eenvoudige manier zodat iedereen dit begrijpt. Tijdens de gratis lezingen door heel het land worden mensen geïnformeerd over erfrechtplanning. In een vrijblijvend gesprek aan de keukentafel, via telefoon of videoverbinding wordt vervolgens op een heldere manier ingezoomd op de persoonlijke situatie van de klant.

Erfrechtplan heeft veel ervaring op het gebied van erfrechtplanning. We hebben een groot netwerk opgebouwd van lokale notariskantoren die specialist zijn op dit gebied. Samen met de erfrechtspecialisten van Erfrechtplan zorgen zij voor een goede en persoonlijke oplossing. Jaarlijks worden op die manier duizenden mensen geholpen.

Onze werkwijze

 • 1. Vrijblijvend gesprek

  Tijdens een vrijblijvend gesprek bij u thuis aan de keukentafel, via telefoon of videoverbinding informeren wij u over hoe het erfrecht in Nederland geregeld is. We leggen uit wat de gevolgen zijn van het overlijden van u of uw partner, wie de wettige erfgenamen zijn en hoeveel erfbelasting u of uw nabestaande(n) moet(en) betalen na overlijden. Ook leggen we uit wie wel en wie niet een deel van de nalatenschap kan opeisen. Vervolgens bespreken we zaken die voor u en uw erfgenamen van belang zijn om in een testament op te nemen. Ook staan we stil bij de voordelen voor de erfgenamen en wat de gevolgen zijn voor de erfbelasting en de eigen bijdrage in de zorg. Tevens informeren wij u over de voordelen van een levenstestament en van schenken.
  Aan het einde van het gesprek zal uw erfrechtspecialist u informeren wat de eventuele kosten zijn als u de stap wilt maken naar de notaris. Deze kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen en specifieke situatie. In onze dienstverlening noemen we altijd een totaalbedrag, inclusief de kosten van de notaris, onze begeleiding, het inschrijven in het centraal testamentenregister en de btw. Zo komt u achteraf dus nooit voor vervelende verrassingen te staan.

 • 2. Uw gesprekverslag

  Als u voor een vervolg van het eerste gesprek kiest en gebruik wilt maken van de verdere diensten van Erfrechtplan, kunt u het volgende van ons verwachten:

  • U ontvangt van ons een persoonlijk en leesbaar verslag, waarin alle besproken onderdelen voor u zijn uitgeschreven, zodat u dit nog eens rustig kunt nalezen.
  • De erfrechtspecialist neemt contact met u op om te informeren of u naar aanleiding van het verslag nog vragen heeft en geeft aanvullende uitleg als dat nodig is.
  • Wij leggen contact met het notariskantoor en bespreken met de notaris wat voor u belangrijk is. Wij vertalen uw wensen, zodat de notaris weet welk testament voor u nodig is. In overleg met u, maken wij vervolgens een afspraak op het betreffende notariskantoor. Uw erfrechtspecialist is bij deze afspraak aanwezig als u dat prettig vindt.
 • 3. Gesprek bij notaris

  Tijdens de afspraak met de notaris worden alle besproken punten nog een keer met u doorlopen. Als er op dat moment toch nog onduidelijkheden voor u zijn, zullen we die wegnemen.

 • 4. Controle conceptaktes

  Het notariskantoor stelt aan de hand van het gesprek uw conceptaktes op. Deze worden eerst aan Erfrechtplan aangeboden en gecontroleerd op gemaakte afspraken en wensen. Als de aktes voldoen aan uw wensen en persoonlijke situatie, worden deze naar u verzonden. Uw erfrechtspecialist neemt vervolgens na een week contact met u op om te informeren of er nog vragen zijn. Indien u akkoord gaat met de conceptaktes, wordt (in overleg) een tweede afspraak bij de notaris gemaakt om het testament vast te leggen.

 • 5. Ondertekenen aktes bij notaris

  De tweede afspraak bij de notaris is de formele stap. De notaris heeft op basis van de conceptaktes en eventuele opmerkingen de definitieve aktes opgesteld. U tekent in deze afspraak uw persoonlijke aktes en borgt hiermee dat uw nalatenschap naar uw wensen en afspraken wordt geregeld. U ontvangt vervolgens een exemplaar van uw testament.

Maak een afspraak met onze erfrechtspecialisten

Tijdens een vrijblijvend gesprek bij u thuis aan de keukentafel, via telefoon of videoverbinding informeren wij u over hoe het erfrecht in Nederland geregeld is.

Hier vindt u ons

Alkmaar

Almelo

Almere

Alphen aan den rijn

Amersfoort

Amstelveen

Amsterdam

Apeldoorn

Arnhem

Assen

Barneveld

Belfeld

Bergen op Zoom

Blaricum

Breda

Burgum

Deurne

Deventer

Doetinchem

Drachten

Driebergen

Ede

Eindhoven

Emmeloord

Emmen

Geldermalsen

Goes

Gorinchem

Gouda

Groningen

Haarlem

Harderwijk

Heerenveen

Helmond

Hilversum

Hoofddorp

Hoogeveen

Hoorn

Houten

Landgraaf

Leeuwarden

Leiden

Lelystad

Maastricht

Meppel

Middelharnis

Nieuwegein

Nijmegen

Oostburg

Oosterhout

Oosterwolde

Purmerend

Reek

Ridderkerk

Roden

Roermond

Roosendaal

Schagen

Sittard

Sneek

Spijkenisse

Sprang-Capelle

Stadskanaal

Tiel

Tilburg

Uden

Utrecht

Velden (NL)

Venlo

Venray

Vlijmen

Vlissingen

Vught

Wassenaar

Weert

Winterswijk

Woerden

Zoetermeer

Zutphen

Zwijndrecht

Zwolle