Kan je een kind onterven?

Heeft u een kind? Dan is hij of zij automatisch uw erfgenaam. Dit is bij wet geregeld. Wilt u dit graag anders zien? Dan moet u dit regelen met een testament. Hierin geeft u zelf aan wie recht heeft op uw nalatenschap en kunt u uw kind onterven.

U kunt uw kind nooit helemaal onterven. Hij of zij heeft namelijk altijd recht op de legitieme portie. Dit is het deel van de erfenis waar kinderen aanspraak op kunnen maken als ze onterfd zijn. In de wet is bepaald dat dit de helft is van wat het kind had geërfd zonder testament. Overlijdt een onterfd kind, dan gaat de legitieme portie naar zijn of haar kinderen.

(Klein) kinderen termen en begrippen

Wilt u meer weten over erfrecht en (klein) kinderen? Hieronder vindt u een overzicht met de belangrijkste termen en begrippen met betrekking tot (klein) kinderen, kort en eenvoudig uitgelegd.

Heeft u naar aanleiding van de begrippen uit de kennisbank nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Twijfelt u of alles goed geregeld is, maak dan een gratis afspraak met een van onze erfrechtspecialisten.